Siirry sisältöön

Suositus työeläkekuntoutukseen liittyvien kustannusten korvaamisesta päivitetty vuodelle 2022

Kuntoutusasiain työryhmämme on päivittänyt työeläkealan yhteisen suosituksen työeläkekuntoutukseen osallistumisesta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta. Päivitetty suositus on julkaistu verkkosivuillamme. Uusi suositus tulee voimaan 1.1.2022, ja sitä sovelletaan voimaantulon jälkeen aiheutuvien kustannusten korvaamiseen.

Suositukseen sisältyy sekä kuntoutukseen liittyvien kustannusten korvaaminen että työeläkevakuuttajan pyytämistä lisäselvityksistä tai käynneistä kuntoutuksen palveluntuottajien luona aiheutuvien kustannusten korvaaminen.

Kuntoutukseen liittyviä kustannuksia ovat esimerkiksi opiskelusta aiheutuvat kustannukset sekä asunnon ja kuntoutuspaikan väliset matkat. Lisäselvityksiin liittyviä kustannuksia ovat puolestaan lääkärinlausunto- ja muut tutkimuskustannukset sekä matkakulut.

Työeläkekuntoutuksen käytännön toimenpiteistä huolehtivat työeläkevakuuttajat, jotka myös vastaavat kysymyksiin liittyen suosituksen soveltamisesta yksittäistapauksiin.

Suositus on luettavissa sekä ladattavissa pdf-tiedostona suomeksi ja ruotsiksi oheisella sivullamme: