Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot vuoden 2021 lopussa

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat julkaisseet tilinpäätöstietonsa vuodelta 2021. Päättynyt vuosi oli tuottomielessä erittäin vahva, kun sijoitustoiminnan nettotuotto vaihteli 12,6 ja 18,5 prosentin välillä.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot. Samalta sivulta löytyvät kootusti myös linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin tilinpäätöstiedotteisiin, joista on luettavissa tarkemmat tiedot kunkin toimijan osalta.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot vuodesta 2005 alkaen löytyvät myös tilastotietokannastamme.

Duraatiot ja avoimen valuuttaposition luvut löytyvät tilastotietokannasta

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät erillisestä tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja puolestaan taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).

Tilastotietokannasta löytyvät myös aikaisempien vuosien tiedot: duraatiot vuodesta 2011 ja avoimen valuuttaposition luvut vuodesta 2017 alkaen.

Julkaisemme tarkemmat tiedot työeläkevarojen määrästä vuoden 2021 lopussa lähiviikkojen aikana.