Siirry sisältöön

Tulorekisteriyksikön toimintakertomus vuodelta 2021

Annoimme yhdessä Eläketurvakeskuksen kanssa lausunnon Verohallinnon Tulorekisteriyksikölle koskien Tulorekisteriyksikön toimintakertomusta vuodelta 2021.

Toimintakertomus on kattava kuvaus Tulorekisteriyksikön vuoden 2021 toiminnasta. Kertomus kokoaa yhteen myös sidosryhmien näkökulmasta tärkeimmät selvitykset, kyseisenä vuonna tehdyn yhteistyön sekä seuraaville vuosille jatkuvat kokonaisuudet.

Tulorekisteriyksikön tärkein tavoite vuodelle 2021 oli tulorekisterin toiminnan vakauttaminen vastaamaan sidosryhmien tarpeita tulorekisterin laajentuessa eläke- ja etuustietoihin. Tässä tavoitteessa on työeläkelan näkökulmasta pääosin onnistuttu. Samalla haluamme kuitenkin tuoda esille, että etuustiedon tuottajille suunnatuissa raporteissa on edelleen haasteita, joiden korjausaikataulu ei ole selvillä. Ongelmat raporteissa aiheuttavat ylimääräistä työtä sekä hankaloittavat ilmoitettujen tietojen täsmäyttämistä.

Seuraaville vuosille jatkuvien hankkeiden ja projektien listauksesta vaikuttaisi puuttuvan vuonna 2021 tehtyjen ilmiöselvitysten (korjaamis- ja sijaismaksajamenettely) toimenpiteet sekä aikanaan tehtävä toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointi.