Siirry sisältöön

Työkyvyn tukemista käsittelevän lääkärikoulutuksen aineistot nyt sivuillamme

Järjestimme maaliskuussa 2022 yhdessä Kelan kanssa lääkäreille suunnatun webinaarin liittyen keinoihin, joilla lääkärit voivat tukea tuki- ja liikuntaelinsairauspotilaiden työhön paluuta. Koulutuksen aineistot löytyvät nyt kootusti sivuiltamme.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat edelleen suuri kansantaloudellinen ja -terveydellinen haaste. Ne aiheuttavat eniten alkaneita sairauspäivärahakausia, ja ne ovat mielenterveyden häiriöiden jälkeen myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin.

Perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja työterveyshuollon lääkäreille sekä erikoistuville lääkäreille suunnatussa webinaarissa käytiin läpi niitä ratkaisuja, joita tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamiin työkykyongelmiin on tarjolla. Työkyvyn tuen keinoja esiteltiin käytännönläheisten esimerkkien kautta ja eri näkökulmat huomioiden.

Puhujina webinaarissa oli ylilääkäreitä, asiantuntijalääkäreitä sekä kuntoutusasiantuntijoita Kelasta, työeläkeyhtiöistä ja Työterveyslaitokseksesta.

Koulutuksen tallenteet ja aineistot löytyvät kootusti Työkykyyn liittyvät hankkeet -sivultamme.