Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot maaliskuun 2022 lopussa – osavuositiedot julkaistu

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa julkaisivat viime viikolla sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden ensimmäisen neljänneksen eli maaliskuun lopun tilanteesta. Sijoitusmarkkinat muuttuivat alkuvuodesta epävarmoiksi, ja kaikki toimijat raportoivat negatiivisia tuottolukuja. Tuotot vaihtelivat -1,9 prosentista -3,5 prosenttiin.

Sijoituslajeittain tarkasteltuna plusmerkkisesti tuottivat vain kiinteistösijoitukset ja valtaosalla myös muut sijoitukset. Korko- ja osakesijoitusten tuotot painuivat kaikilla toimijoilla pakkaselle. Osakesijoituksista tosin negatiivisesti tuottivat vain noteeratut osakkeet; pääomasijoitukset ja noteeraamattomat osakkeet tuottivat pääosin positiivisesti.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot taulukoihin, jotka löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot -sivultamme. Samalta sivulta löytyvät kootusti myös linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin osavuosiraportteihin, joista on luettavissa tarkemmat tiedot kunkin toimijan osalta.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot vuodesta 2005 alkaen löytyvät myös tilastotietokannastamme taulukoista nro 1-3 (Perusjakauma, Riskijakuma ja Sijoitusten tuotot).

Duraation ja avoimen valuuttaposition luvut tilastotietokannassa

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät myös erillisestä tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja puolestaan taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).

Tilastotietokannasta löytyvät myös aikaisempien vuosien tiedot: duraatiot alkaen vuodesta 2011 ja avoimen valuuttaposition luvut alkaen vuodesta 2017.

Tarkemmat tiedot työeläkevarojen määrästä maaliskuun 2022 lopun tilanteessa tulemme julkaisemaan toukokuun lopussa.