Siirry sisältöön

Esittelyssä Riku Siivonen

Saimme syyskuun alussa joukkoomme uusimman telalaisen, kun pitkän linjan ammattilainen Riku Siivonen aloitti meillä viestinnän asiantuntijana. Rikun tehtävät painottuvat erityisesti viestinnän sisällöntuotantoon ja Telan järjestämien tapahtumien konseptointiin. Riku työskentelee meillä osa- ja määräaikaisena vanhempainvapaan sijaisena ensi vuoden kevääseen saakka.

Riku Siivonen henkilökuva.
– Työeläkealan oppiminen ja sanoittaminen ymmärrettäväksi on sekä haastavaa että innostavaa, toteaa Riku Siivonen.

Millainen on työhistoriasi?

Tiivistäen: alkujaan olin lehtitoimittaja. Sen jälkeen olen ollut yli 20 vuotta freelancerina. Perustehtävä on yleensä sama: asiakas antaa eteeni kasan substanssia, yleensä suhteellisen monimutkaista, ja pyytää tekemään siitä tiettyjen reunaehtojen sisällä kiinnostavaa ja ymmärrettävää. Lopputulos voi olla julkaisu, tapahtuma, keskustelukäsikirjoitus, liikkuvaa kuvaa tai mitä ikinä. Sitä olen tehnyt kaikki nämä vuodet. Olen myös julkaissut pari henkilökuvakirjaa, yhden tietokirjan sekä yhden romaanin.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Telasta?

Olen melkein kymmenen vuotta auttanut silloin tällöin Telan julkaisujen ja tapahtumien konseptoinnissa ja niiden käsikirjoittamisessa ihan käytännössä. Talo ja osa sen tekijöistä oli siis entuudestaan tuttuja.

Mitä kaikkea työsi sisältää?

Pääpaino työssäni tulee olemaan viestinnän sisällöntuotannossa ja tapahtumien konseptoinnissa. Lisäksi autan kaikessa missä nyt ikinä tarvitaankaan ajatuksille kiinnostavaa muotoa.

Mikä sinua kiehtoo työeläkealassa?

Työeläkeala kiehtoo, koska se on universumin tylsimmältä kuulostava maailma heti roolipelaamisen jälkeen, mutta sen sisältä löytyykin kiehtovia käyriä, kertoimia ja indeksejä. Ala katsoo pitkälle tulevaisuuteen ja sen oppiminen ja sanoittaminen ymmärrettäväksi on sekä haastavaa että innostavaa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-aika on minulle suhteellisen tuntematon käsite, koska kolme teini-ikäistä poikaa, freelance -työ tämän osa-aikatyön rinnalla ja ihana puoliso täyttävät mukavalla tavalla päivien kulun. Ehdin kuitenkin kunnostella pientilaani ja pelata sählyä ja sulkapalloa sen verran, että kroppa ja pää pysyvät kohtuullisesti kasassa arjen hulinan keskellä.