Siirry sisältöön

Uusi tutkimushanke etsii ratkaisuja työvoimapulaan

Olemme mukana E2 Tutkimuksen uudessa tutkimushankkeessa, jossa etsitään ratkaisuja Suomen työvoimapulaan. Hankkeella on tarkoitus nostaa esiin sekä työelämän käytännön ongelmia että myös hyviä ratkaisuja, joita voidaan soveltaa eri aloilla.

Tulevaisuuden Suomen tekijät -tutkimushankkeessa vastataan muun muassa kysymyksiin siitä, millaista on ulkomaalaisen työntekijän elämä Suomessa ja miten sukupolvien yhteistyöllä voidaan parantaa jaksamista ja ehkäistä työvoimapulaa. Ensimmäisiä tuloksia on tarkoitus julkaista kevään 2023 eduskuntavaalien alla.

Telan lisäksi hankkeen rahoittajina toimivat Ammattiliitto Pro, Hyvinvointiala HALI, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, oikeusministeriö, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Rakennusteollisuus RT, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK sekä Teollisuuden palkansaajat TP.