Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot syyskuun 2022 lopussa

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa julkaisivat viime viikon lopulla sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden kolmannen neljänneksen eli syyskuun lopun tilanteesta. Kulunutta sijoitusvuotta ovat kohdanneet monet haasteet: inflaation kiihtyminen, yleinen korkotason nousu ja Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa. Työeläkevakuuttajien sijoituksilleen saamat tuotot tammi-syyskuulta jäivät siten negatiivisiksi. Tuotot vaihtelivat -4,9 prosentista -8,7 prosenttiin.

Sijoituslajeittain tarkasteltuna positiivisia tuottoja tuottivat kiinteistösijoitukset ja valtaosalla toimijoista myös luokka muut sijoitukset. Korko- ja osakesijoitukset pysyivät miinusmerkkisinä. Osakesijoituksista tosin pääomasijoitukset ja osin myös noteeraamattomat osakkeet tuottivat positiivisesti.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot. Samalta sivulta löytyvät myös kootusti linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin osavuosiraportteihin, joista on luettavissa tarkemmat tiedot kunkin toimijan osalta.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot vuodesta 2005 alkaen löytyvät myös tilastotietokannastamme taulukoista nro 1-3 (Perusjakauma, Riskijakauma ja Sijoitusten tuotot).

Duraation ja avoimen valuuttaposition luvut tilastotietokannassa

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät myös erillisestä tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja puolestaan taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).

Tilastotietokannasta löytyvät myös aikaisempien vuosien tiedot: duraatiot alkaen vuodesta 2011 ja avoimen valuuttaposition luvut alkaen vuodesta 2017.

Tarkemmat tiedot työeläkevarojen määrästä syyskuun 2022 lopun tilanteessa tulemme julkaisemaan marraskuun puolivälin jälkeen.