Siirry sisältöön

Uusi koulutusohjelma vahvistaa työeläkevakuuttajien hallintojen osaamista

Työeläkevakuuttajien hallinnon koulutusohjelma on työeläkejärjestelmään ja sen toimintaan perehdyttävä koulutus työeläkevakuuttajien hallintojen jäsenille. Koulutuksen suorittaminen on osoitus hyvästä työeläkevakuutustoiminnan asiantuntemuksesta.

Tela on kouluttanut työeläkevakuuttajien hallintojen (hallituksien, hallintoneuvostojen, valtuuskuntien ja valtuutettujen) jäseniä vuodesta 2007 lähtien. Edellinen suurempi uudistus tehtiin vuonna 2016, nyt koulutusohjelmaa on jälleen uudistettu ja tavoitteena on vahvistaa hallintojen osaamista. Toteutamme koulutusohjelman yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Eläketurvakeskuksen kanssa. Koulutus ajoittuu 2.5.-8.6.2023 väliselle ajalle ja verkkokoulutukset pidetään tiistaisin ja torstaisin.

Koulutus koostuu kolmesta pääteemasta:

  • Työeläkejärjestelmä
  • Rahoitus, sijoitustoiminta ja taloudellinen kestävyys
  • Työeläkejärjestelmän riskienhallinta ja vakavaraisuus.

Koulutusohjelman laajuus on kolme (3) opintopistettä ja se sisältää 10 (kahden tunnin) verkkokoulutusta Teamsissa. Koulutuksiin voi osallistua koulutuspäivänä verkossa tai opiskella itselleen sopivana ajankohtana myöhemmin tallenteelta. Lisäksi koulutusta tukee oppimispäiväkirjat sekä yksilötehtävät. Osaamista testataan ennakko- ja välitenteillä, jotka myös auttavat asioiden ja kokonaisuuksien oppimista sekä valmistelevat lopputenttiin.

Opintomateriaalit sekä koulutusohjelman tallenteet löytyvät Moodlen oppimisympäristöstä, jossa myös kaikki tentit suoritetaan. Välitentit koskevat ko. teemaa ja lopputentti sisältää koko koulutuskokonaisuuden. Kun on suorittanut kaikki tentit hyväksytysti, saa Tampereen yliopiston myöntämän todistuksen, mikä tallennetaan myös yliopiston opintorekisteriin. Jos sisällöt ovat entuudestaan jo tuttuja, voi osallistua suoraan tentteihin (vaatii ilmoittautumisen koulutusohjelmaan). Materiaalit ovat kaikkien ilmoittautuneiden käytettävissä, vaikka suorittaisikin pelkästään tentit.

Koulutuksen kohderyhmiä ovat: työeläkevakuuttajien hallintojen, hallintoneuvostojen, valtuuskuntien ja valtuutettujen jäsenet sekä työeläkevakuuttajien, palkansaajakeskusjärjestöjen ja palkansaajajärjestöjen johtajat ja asiantuntijat. Koulutusohjelman kustantaa Tela ja se on osallistujalle maksuton.

Ilmoittautuminen on käynnissä 12.4.2023 asti.

Lisätietoja

Marjukka Kuutti, Tampereen yliopisto, Jatkuvan oppimisen palvelut, marjukka.kuutti@tuni.fi

Kirsi Siltanen, Työeläkevakuuttajat Tela, kirsi.siltanen@tela.fi

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö

#HallinnonKoulutus