Siirry sisältöön

Syöpään sairastuneen työkyvyn tukeminen – lääkärikoulutuksen aineistot nyt sivuillamme

Järjestimme aiemmin keväällä yhdessä Kelan kanssa lääkäreille suunnatun webinaarikoulutuksen keinoista, joilla lääkärit voivat tukea syöpään sairastuneiden työkykyä. Koulutuksen tallenteet ja luentoaineistot löytyvät nyt sivuiltamme.

Syöpään sairastuu vuosittain keskimäärin 11 000 työikäistä. Vuonna 2021 syöpädiagnoosit aiheuttivat miljoona sairauspäivärahapäivää. Vaikka yhä useampi sairastuu syöpään, entistä useampi paranee.

Koulutuksessamme pohdittiin, miten lääkärit voivat tukea syöpään sairastuneen potilaan paluuta työelämään: milloin on sopiva aika työhön paluulle lääkärin näkökulmasta, entä miten Kela ja työeläkevakuuttajat voivat tukea työhön paluuta jo työkyvyttömyyden alkuvaiheessa tai sen pitkittyessä.

Puhujina webinaarissa oli ylilääkäreitä, asiantuntijalääkäreitä sekä kuntoutusasiantuntijoita Kelasta, työeläkeyhtiö Varmasta, Pirkanmaan syöpäyhdistyksestä sekä Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

Koulutuksen tallenteet ja luentoaineistot löytyvät kootusti Työkykyyn liittyvät hankkeet -sivultamme.