Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot maaliskuun 2023 lopussa

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat tällä viikolla julkaisseet sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden ensimmäisen neljänneksen eli maaliskuun lopun tilanteesta. Vuosi on alkanut edellisvuotta positiivisimmissa tunnelmissa sijoitusmarkkinoilla, vaikka epävarmuutta onkin yhä havaittavissa. Kaikki toimijat raportoivat plusmerkkisiä tuottolukuja, jotka vaihtelivat 1,0 ja 2,2 prosentin välillä.

Sijoituslajeittain tarkasteltuna sekä korko- että osakesijoitukset tuottivat kaikille toimijoille positiivisia tuottoja. Kiinteistösijoituksissa sekä muissa sijoituksissa sen sijaan nähtiin sekä positiivisia että negatiivisia tuottolukuja.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot. Samalta sivulta löytyvät myös kootusti linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin osavuosiraportteihin, joista on luettavissa tarkemmat tiedot kunkin toimijan osalta.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot vuodesta 2005 alkaen löytyvät myös tilastotietokannastamme taulukoista nro 1-3 (Perusjakauma, Riskijakauma ja Sijoitusten tuotot).

Duraation ja avoimen valuuttaposition luvut tilastotietokannassa

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät myös erillisestä tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja puolestaan taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).

Tilastotietokannasta löytyvät myös aikaisempien vuosien tiedot: duraatiot alkaen vuodesta 2011 ja avoimen valuuttaposition luvut alkaen vuodesta 2017.

Tarkemmat tiedot työeläkevarojen määrästä maaliskuun 2023 lopun tilanteessa tulemme julkaisemaan toukokuun lopulla.