Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot syyskuun 2023 lopussa

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat tällä viikolla kertoneet sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden kolmannen neljänneksen eli syyskuun lopun tilanteesta. Kaikki toimijat raportoivat positiivisia tuottolukuja, jotka vaihtelivat 2,3 prosentista 4,1 prosenttiin.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot. Samalta sivulta löytyvät myös kootusti linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin osavuosiraportteihin, joista on luettavissa tarkemmat tiedot kunkin toimijan osalta.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot vuodesta 2005 alkaen löytyvät myös tilastotietokannastamme taulukoista nro 1-3 (Perusjakauma, Riskijakauma ja Sijoitusten tuotot).

Duraation ja avoimen valuuttaposition luvut tilastotietokannassa

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät myös erillisestä tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja puolestaan taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).

Tilastotietokannasta löytyvät myös aikaisempien vuosien tiedot: duraatiot alkaen vuodesta 2011 ja avoimen valuuttaposition luvut alkaen vuodesta 2017.

Tarkemmat tiedot työeläkevarojen määrästä syyskuun 2023 lopun tilanteessa tulemme julkaisemaan marras-joulukuun vaihteessa.