Siirry sisältöön

Lääkäreille suunnattu verkkoseminaari kehottaa tarttumaan nuorten työkykyyn

Nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveydenhäiriöt aiheuttavat lisääntyvästi pitkittyvää työkyvyttömyyttä. Opiskelu- ja työkyvyn tukeminen sekä työkyvyttömyyden pitkittymisen varhainen ehkäisy on tärkeää ja vaatii eri toimijoiden hyvää yhteistyötä. Tartumme aiheeseen myös perinteisessä lääkäreille suunnatussa verkkoseminaarissa, jonka järjestämme maaliskuussa yhteistyössä Kelan kanssa.

Kaksin käsin kiinni nuorten opiskelu- ja työkyvystä -seminaarissa pohditaan nuorten opiskelu- ja työkyvyn varhaisen tunnistamisen ja tukemisen merkitystä sekä toimivia hoito- ja kuntoutuspolkuja. Tarjolla on lisäksi tietoa erityisesti nuorille suunnatuista palveluista sekä Kelan ja työeläkevakuuttajien mahdollisuuksista tukea nuorten pääsyä tai palaamista työhön tai opiskelemaan.

Maksuton seminaari on tarkoitettu yleis-, työterveys- ja erikoissairaanhoidon lääkäreille sekä erikoistuville lääkäreille, jotka työssään kohtaavat nuoria ja nuoria aikuisia ja arvioivat heidän opiskelu- ja työkykyään.

Kouluttajina toimivat Kelan, Työterveyslaitoksen, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n, Kevan, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sekä Terapiat etulinjaan- toimintamallin asiantuntijat.