Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot vuoden 2023 lopussa – tilinpäätöstiedot julkaistu

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat julkaisseet tilinpäätöstietonsa vuodelta 2023. Tuotot pysyivät positiivisena koko vuoden talouden haasteista huolimatta. Nettotuotot vaihtelivat 5,7 prosentista 7,7 prosenttiin.

Sijoituslajeittain tarkasteltuna parhaiten tuottivat osakesijoitukset ja korkosijoitukset. Myös muissa sijoituksissa nähtiin positiivisia tuottoja, kun taas kiinteistösijoitukset jäivät kaikilla toimijoilla miinusmerkkisiksi.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot. Samalta sivulta löytyvät myös kootusti linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin tilinpäätöstiedotteisiin, joista on luettavissa tarkemmat tiedot kunkin toimijan osalta.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot vuodesta 2005 alkaen löytyvät myös tilastotietokannastamme taulukoista nro 1-3 (Perusjakauma, Riskijakauma ja Sijoitusten tuotot).

Duraation ja avoimen valuuttaposition luvut tilastotietokannassa

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät myös tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja puolestaan taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).

Tilastotietokannasta löytyvät myös aikaisempien vuosien tiedot: duraatiot alkaen vuodesta 2011 ja avoimen valuuttaposition luvut alkaen vuodesta 2017.

Tarkemmat tiedot työeläkevarojen määrästä vuoden 2023 lopun tilanteessa tulemme julkaisemaan maaliskuun alkupuolella.