Siirry sisältöön

Webinaari 18.4. vastaa yrittäjien eläkekysymyksiin – mitä iloa YEL-maksusta on?

Yrittäjän eläkevakuutukseen liittyy turhautumista, mutta se on enemmän kuin pelkkä vanhuuseläke. Mihin kaikkiin sosiaalietuuksiin YEL-maksu vaikuttaa? Mitä tarkoittaa, että YEL on vakuutusmaksu eikä sijoitustuote? Mitä hyötyä YEL-maksusta voi yrittäjälle eri elämäntilanteissa olla? Näitä kysymyksiä käsittelemme yrittäjille suunnatussa webinaarissamme 18.4.2024.

Järjestämme yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkeyhtiöiden kanssa koulutuksen yrittäjien eläketurvasta. Järjestämme tilaisuuden webinaarina torstaina 18.4. klo 10–11.30.

Webinaarissa kerromme, miten työtulo määritellään. Samoin asiantuntijamme selittävät mikä muuttui, kun yrittäjän eläkelaki päivittyi ja mitä työtulotarkistuksista on hyvä tietää. Millainen eläke yrittäjälle ylipäätään kertyy?

Maksuton webinaari on tarkoitettu niin pienille kuin suurille työnantajayrittäjille ja yksinyrittäjille ja itsensätyöllistäjille. Tilaisuus on avoin kaikille yrittäjille riippumatta siitä, onko yrittäjäjärjestön jäsen vai ei, missä yhtiössä on vakuutettuna tai onko yrittäjätoiminta niin pientä, ettei se edellytä YEL-vakuutusta.

Tilaisuudessa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voit jättää myös ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuuden ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumasivullemme. Lisätietoja tapahtumasta myös Suomen Yrittäjien sivuilla.

Kysyttävää?

Sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa Telan viestintäpäällikkö Jenni Heino, jenni.heino(a)tela.fi, p. 040 170 4656.

Ilmoittautumiseen ja muutoin osallistumiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Suomen Yrittäjien koulutuspäällikkö Heidi Jäntti, heidi.jantti(a)yrittajat.fi, p. 050 512 8909.

Kouluttajamme

Janne Pelkonen, yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö, Työeläkevakuuttajat Tela

Pelkosella on 20 vuoden työ- ja tutkijakokemus työeläkejärjestelmästä. Pelkonen tuntee niin yrittäjäeläkkeiden rahoituksen kuin lainsäädännön historian, nykytilanteen ja kehittämistarpeet.

Harri Hellstén, työmarkkina-asioiden päällikkö, Suomen Yrittäjät

Hellsténin vastuualueita Yrittäjissä ovat yhteiskuntavaikuttaminen ja neuvonta liittyen työelämän lainsäädäntöön ja sosiaalivakuutukseen sekä työmarkkina- ja sosiaalipolitiikka ja työhyvinvointi. YEL-asioista Hellstén on seurannut Yrittäjissä jo noin 15 vuotta.

Heta Virkki, kehittämispäällikkö, Elo

Virkki toimii Elossa YEL-liiketoiminnan kehitystehtävissä vastuualueenaan mm. YEL:n toimeenpano. Virkki on työskennellyt erilaisissa YEL-liiketoiminnan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä Elossa yli 15 vuoden ajan.

Mari Sorvali, YEL-vakuutuspäällikkö, Ilmarinen

Sorvalin tehtävänä Ilmarisessa on tukea yrittäjien onnistunutta palvelukokemusta viestinnän, koulutuksen ja palvelukehityksen avulla.

Minna Kaartinen, palvelupäällikkö, Varma

Kaartinen työskentelee viestintä- ja koulutustehtävissä Varman eläkepalveluissa. Asiakaslähtöisyys ja yksilöllinen palvelu ovat hänen sydäntään lähellä. ”Virkakieli ja lain koukerot taipuvat huonosti tavallisen ihmisen suuhun. Mutkikkailtakin tuntuvista asioista on voitava kertoa selkeästi ja ymmärrettävästi – ihmiseltä ihmiselle.”

Anne Wesalainen, YEL-tuoteasiantuntija, Veritas

Wesalaisen vastuualueita Veritaksessa on mm. neuvonta ja koulutus YEL-lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Annen syväosaaminen YEL-vakuutuksen osalta on kertynyt 17 vuoden aikana yrittäjien ja pientyönantajien lakisääteisten eläkevakuutusten hoitamisesta.