Siirry sisältöön

Esittelyssä Eemeli Rajala

Uusimpana telalaisena on huhtikuun alussa aloittanut yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Eemeli Rajala. Eemelin vastuulla on erityisesti nuoriso- ja opiskelijajärjestöyhteistyö sekä työkyky- ja kuntoutusasioihin liittyvä valmistelu. Eemeli työskentelee meillä määräaikaisena vanhempainvapaan sijaisena marraskuun alkuun saakka.

Eemeli Rajala henkilökuva.
– Yksi mielenkiintoisimpia puolia työeläkealassa on se miten eläkeuudistukset toteutetaan, pohtii yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntijamme Eemeli Rajala.

Millainen on työhistoriasi?

Minun taustani on pitkälti nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä, joissa olen ollut sekä luottamustoimellisena että työntekijänä. Tähän tehtävään tulin Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n pääsihteerin paikalta. Olen ollut monessa erilaisessa tehtävässä yritysyhteistyöstä talouteen ja hallintoon, mutta viimeisimmät tehtäväni ovat keskittyneet vaikuttamiseen ja etenkin koulutuspolitiikkaan.

Olen työskennellyt myös Tradenomeilla opiskelija- ja nuorisoasiantuntijana sekä Keskustanuorilla järjestösuunnittelijana.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Telasta?

Telaan halusin, koska työ itsessään on äärimmäisen mielenkiintoista. Työeläkejärjestelmä on syvä ja monisyinen, jossa minulla on mahdollisuus oppia paljon ja kehittyä vahvaksi asiantuntijaksi. Itsessään tämän organismin muutokset vaikuttavat niin suureen osaan Suomea ja sen myötä tuleva kompleksisuus kiehtoo todella paljon, sillä nautin itse laajalti systeemiajattelusta ja yksittäistenkin muutosten liitännäisvaikutuksista.

Työpaikkana Tela vaikutti myös avoimelta, rennolta ja välittävältä, jonka näen itselleni tärkeäksi. Tämä on myös osoittanut todeksi.

Mitä kaikkea työsi sisältää?

Minun työni keskittyy vaikuttamiseen, eli sidosryhmien kanssa tehtävään yhteistyöhön, päättäjätapaamisiin sekä asiantuntija-alustuksiin. Minun vastuullani on esimerkiksi nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kanssa tehtävä yhteistyö sekä työkyky- ja kuntoutusasiat. Tällä hetkellä eritoten nuorten eläkeneuvottelut sekä työkyvyttömyyseläkkeeseen suunnitellut muutokset ovat iso osa työtäni.

Mikä sinua kiehtoo työeläkealassa?

Eläkeala on todella syvä ja monisyinen, itsessään sen rakenteet kiinnostavat paljon, mutta minulle yksi mielenkiintoisimpia puolia on se miten eläkeuudistukset toteutetaan. Opiskelijavaikuttamisen parissa olen tottunut siihen, että muutokset tehdään todella nopealla aikataululla, katsoen oikeastaan vain hintalappua, kun taas eläkeneuvottelut toteutetaan harkiten ja pitkälle tulevaisuuteen katsoen. Haluan myös omalla työlläni varmistaa, että tällainen onnistuu myös tulevaisuudessa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-ajallani vietän aikaa ystävien ja perheeni kanssa pääasiassa. Olen myös innokas roolipelien harrastaja, joka onkin mainio keino viettää aikaa ystävien ja myös uusien tuttujen parissa. Tämän lisäksi olen aloitteleva moottoripyöräharrastaja.