Siirry sisältöön

Miksi kansanedustajia koulutetaan työeläkejärjestelmästä?

Sanotaan, että eduskuntaan valitaan poikkileikkaus kansasta; fiksuja, ammattitaitoisia ja asiansa osaavia ihmisiä. Työeläkeala ja sen lainsäädäntö ei välttämättä ole valituille kansanedustajille kaikilta osin tuttu.

Meidän kunnianhimoinen tavoitteemme on, että jokainen kansanedustaja omaisi riittävät tiedot työeläkejärjestelmän kehittämis- ja toimintaperiaatteista, eläkkeiden rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä sekä kansallisen järjestelmämme suhteesta Euroopan unioniin.

Miksi kansanedustajien koulutus on meille tärkeää? Työeläkeasioista päätetään eduskunnassa ja haluamme tukea kansanedustajien valmiutta tehdä hyviä päätöksiä kaikissa eläkejärjestelmään liittyvissä asioissa. Haluamme tarjota heille koulutusta tulevien päätösten tueksi.

Uusi eduskunta saa heti alkumetreillä päätettäväkseen työmarkkinajärjestöjen viime syksynä neuvotteleman eläkeuudistuksen mukaiset lakiehdotukset. On äärimmäisen tärkeää, että kansanedustajat ymmärtävät eläkeuudistuksen taustoja sekä sen merkityksen, kun tämä työeläkejärjestelmän kannalta merkittävä lainsäädäntöhanke etenee eduskuntaan.

Minkälaista koulutusta tarjoamme?

Kansanedustajia on koulutettu jo parin vuoden ajan. Tänä vuonna koulutuksia jatketaan eduskuntavaalien jälkeen. Toukokuun lopulla pyörähtää käyntiin Eläketori-aamukahvitilaisuudet, joita järjestämme kaksi kevätkaudella ja kolme tulevana syksynä. Kutsumme kansanedustajat aamukahveille napakkaan infoon, jossa on tarjolla asiantuntija-alustuksia työeläkejärjestelmän tiimoilta.

Syksyllä järjestämme koulutusta kansanedustajien avustajille sekä eduskuntaryhmien ryhmäkanslioiden henkilökunnalle. Samoin hallituksen avustajakunnan koulutuksia jatketaan.

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö