Siirry sisältöön

Alueelliset työeläkekoulut tänä syksynä kahdeksalla paikkakunnalla

Tulevana syksynä järjestetään kahdeksan alueellista työeläkekoulua. Teemana on tänä vuonna työeläkejärjestelmän perusperiaatteet ja eläkeuudistuksen keskeiset asiat.

Jokaisella paikkakunnalla pidetään kolme alustusta:

 • Telan asiantuntijan alustus järjestelmän perusasioista
 • palkansaajajärjestöjen asiantuntijan alustus eläkeuudistuksen keskeisistä uudistuksista ja uusista eläkelajeista sekä
 • Kevan tai Eläketurvakeskuksen asiantuntijan alustus julkisen sektorin erityispiirteistä eläkeuudistuksessa.

Alueellisia työeläkekouluja on järjestetty yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan, STTK:n kanssa jo vuodesta 2013 lähtien.

Tule kuulemaan, miten työeläkejärjestelmästä päätetään ja mihin perusperiaatteisiin se perustuu. Tilaisuudessa käsitellään uusia varhaiseläkereittejä, kuten osittain varhennettua vanhuuseläkettä ja työuraeläkettä. Vastauksia on tarjolla myös siihen, mitä tapahtui aiemmin voimassa olleelle osa-aikaeläkkeelle. Työuraeläkettä pohditaan siitä näkökulmasta millä perusteella sille pääsee ja kenelle se on tarkoitettu? Entä mitä uutta eläkeuudistus toi julkiselle sektorille, esimerkiksi eläkeikiin ja eläkekarttumiin.

Alueellisten työeläkekoulujen tarkoituksena on perehdyttää palkansaajajärjestöjen luottamushenkilöitä, liittojen toimihenkilöitä ja hallinnon jäseniä sekä aktiiveja työeläkejärjestelmään perusasioihin ja eläkeuudistuksen tärkeimpiin uudistuksiin. Perusasioiden äärellä ollaan, vältetään vaikeaa eläkeslangia ja kerrotaan meitä kaikkia koskevista asioista kansantajuisesti ja ymmärrettävästi.

Yhteistyökumppaneina mukana Keva ja Eläketurvakeskus

Tänä vuonna kiertueelle tulevat mukaan Kevan ja Eläketurvakeskuksen asiantuntijoita kertomaan julkisen sektorin erityispiirteistä eläkeuudistuksessa. Näin myös julkisella sektorilla työskentelevät saavat uusimman tiedon eläkeuudistuksen muutoksista.

Alueelliset työeläkekoulut syksyllä 2017:

 • ke 6.9. Turku
 • ke 13.9. Tampere
 • ke 20.9. Lahti
 • ke 27.9. Lappeenranta
 • ke 4.10. Jyväskylä
 • ke 11.10. Seinäjoki
 • ke 18.10. Oulu
 • ke 25.10. Rovaniemi

Kutsun saat oman ammattiliittosi kautta. Ilmoittautua voit, vaikka heti, joko kutsun linkkien kautta tai verkkosivuiltamme. Tervetuloa mukaan!

P.S. Työeläkoulujen yhteydessä starttaa uusi eläkeaiheinen infokirjeemme. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä kirje kokoaa perustietoa työeläkkeestä ja työeläkejärjestelmästä sekä luotaa työelämän ajankohtaisia ilmiöitä eläkevinkkelistä. Kirje on suunnattu ammattiliittojen aktiiveille ja kenelle tahansa eläketietoudesta kiinnostuneille. Infokirjeen voit tilata ilmoittautuessasi työeläkekouluun.

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö