Siirry sisältöön

Digitalisaatiolla hyvää elämää ikäihmisille

Mitä odotat eläkeajaltasi? Useimmiten vastauksissa toivotaan, että hyvinvointi ja edellytykset hyvään elämään säilyvät. Monilla olisi haluja ja kykyä jatkaa myös työelämässä. Näyttää mahdolliselta, että näihin toiveisiin voidaan vastata tulevaisuudessa entistä paremmin. Keskeinen kysymys on ikäihmisten tarpeiden tunnistamisesta ja niihin vastaamisesta uusilla innovaatioilla. Digital Silver -tapahtumassa etsitään digiratkaisuja senioreille.

Väestörakenne muuttuu senioriväestön osuuden kasvaessa. Suomessa väestö ikääntyy nopeammin kuin useimmissa muissa teollisuusmaissa. Samalla, kun elämme yhä vanhemmiksi, toimintakykymme on parantunut aikaisempiin sukupolviin verrattuna. Vanhenevat ikäluokat ovat entistä terveempiä. Tämä luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Digitalisaatiolla voidaan vastata ikääntyvän väestön tarpeisiin ja parantaa heidän elämänlaatuaan.

Me Telassa haluamme olla mukana rakentamassa siltoja ikääntyvän väestön ja muuttuvan maailman välille. Siksi olemme tänä vuonna mukana Digital Silver -tapahtumassa.

Tapahtuman ideana on tuoda yhteen niitä toimijoita, jotka haluavat yhdistää digitaaliset ratkaisut ja ikääntyvän väestön tarpeet. Yhteistyön ansiosta julkiset toimijat, kolmas sektori ja yritykset kohtaavat. Toiveena on, että ideoiden ja ihmisten törmäytyksestä syntyy uusia innovaatioita. Meitä kiinnostaa miten uusilla innovaatioilla voidaan luoda antoisaa elämää ja työtä eläkeläisille sekä mahdollisuuksia mielekkääseen työntekoon myös vanhemmalla iällä.

Työn tulevaisuus puhututtaa monia tahoja. Jo nyt useilla aloilla kokeneista ammattiosaajista on pulaa. Asiantuntijat ennakoivat, että digitalisaation myötä koneet tulevat työn ja ihmisen väliin helpottamaan työntekoa ja vapauttamaan ihmisen resursseja muuhun työhön. Uusi työelämä näyttäytyy nykyistä keveämpänä; koneet tekevät raskaat ja yksitoikkoiset työt. Tämä luo näköaloja entistä mielenkiintoisempaan ja monipuolisempaan arkeen ikäihmisille.

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Aija Laurila-Rantaniemi

Viestinnän asiantuntija (opintovapaalla)