Siirry sisältöön

Siirtoliikkeen tilastointi muuttuu – uusin tilasto julkaistu

Siirtoliiketiedot on tilastoitu aiemmin siten, että tammikuun alussa koottava tilasto on sisältänyt tietoja kuluvalta ja edelliseltä vuodelta. Vuoden 2019 alusta alkaen siirrytään noudattamaan kalenterivuosiaikataulua.

Siirtymäaikana vuodenvaihteessa vuoden 2018 siirtoliike tilastoidaan myös uudella kalenterivuosiaikataululla. Uudella kalenterivuosiaikataulla tilastoiduista siirtoliiketiedoista julkistetaan yhtiökohtainen kokoomatilasto. Vuosittaiset yhtiökohtaiset kokoomatilastot julkistetaan jatkossa kunkin vuoden tammikuussa.

Työeläkevakuutuksen ottajat voivat siirtää TyEL/YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että ennen siirtoa työeläkevakuutus on ollut vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoja on mahdollista tehdä neljänä ajankohtana kalenterivuodessa: tammikuussa, huhtikuussa, heinäkuussa ja lokakuussa.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.