Siirry sisältöön

Alueellisten työeläkekoulujen kiertue starttaa helmikuussa

Alueellisia työeläkekouluja on järjestetty jo kuusi vuotta. Ne ovat löytäneet mukavasti paikkansa ja kuulijansa. Työeläkekouluja järjestetään yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Viime vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa koko Suomen kattava kiertue eli kaikkiaan 17 työeläkekoulua.

Viime kevään työeläkekoulukiertueella jatkoimme edellisen vuoden teemoilla. Kerroimme työeläkejärjestelmän perusperiaatteista, eläkeuudistuksen keskeisistä asioista ja julkissektorin erityispiirteistä eläkeuudistuksessa. Kiertueella erityisosaamisesta vastasivat Eläketurvakeskuksen ja Kevan kouluttajat.

Syksyn työeläkekoulu kiertueella teemamme olivat työeläkekuntoutuksen menestystarina, työkyvyn arviointi vakuutuslääkärin näkökulmasta sekä eläkkeet ja pidemmät työurat. Erityisosaamisensa kiertueelle toivat työeläkevakuuttajien vakuutuslääkärit.

Kevään kiertueemme alkoi helmikuun lopussa Helsingistä ja päättyi toukokuun alkuun Maarianhaminassa Ahvenanmaalla pidettyyn ruotsinkieliseen työeläkekouluun. Syksyn kiertue alkoi Turusta syyskuun alussa ja päättyi Rovaniemelle lokakuun lopussa. Työeläkekoulut pidettiin suurimpien maakuntakeskuksien kaupungeissa. Tavoitimme yhteensä reilu 700 eri ammattiliittojen luottamusmiestä, hallinnon-, aktiivi- ja rivijäsentä.

Mikä koulutuksesta jäi tärkeimpänä mieleen?

Kevään kiertueella osallistujia kiinnosti erityisesti eläkeuudistus ja uudet eläkelajit, osittainen varhennettu vanhuuseläke (OVE) ja työuraeläke.

Syksyllä puolestaan vakuutuslääkärien esitys työkyvyn arvioinnista vakuutuslääkärin näkökulmasta sekä työeläkekuntoutuksen mahdollisuudet ja kuntoutuksen aikainen toimeentulo.

Moni osallistuja teki myös havainnon; kun eläkeikä lähenee, omaan tilanteeseen kannattaa paneutua, ennen kuin tekee päätöksiä. Kaikkiaan koulutuksia pidettiin tärkeinä, hyödyllisinä ja ne selkeyttivät aiemmin opittuja asioita. Osallistujat totesivat myös, että asiat ovat melko moniulotteisia ja oppia tarvitaan vielä lisää.

Alueellisia työeläkekouluja samalla mallilla myös tänä vuonna

Tänä vuonna jatkamme koko Suomen kattavaa alueellisten työeläkekoulujen kiertuettamme. Järjestämme palkansaajajärjestöjen jäsenille kevään ja syksyn aikana yhteensä 16 työeläkekoulua. Yhteistyössä ovat mukana SAK, Akava ja STTK.

Teemana on eläketurva, rahoitus ja kestävyys. Luennoissa syvennytään eläkepolitiikan tulevaisuuteen, eläkkeiden rahoitukseen ja riittävyyteen sekä valintoihin, jotka vaikuttavat eläkkeelle jäämiseen. Erityisosaamisesta työeläkekouluihin tuovat Eläketurvakeskuksen kouluttajat.

Ensi vuoden työeläkekoulujen paikkakunnat löytyvät verkkosivuiltamme ja ilmoittautuminen on auennut.

Vuoden 2019 työeläkekoulujen paikkakunnat ja ajankohdat ovat:

Kevät:

 • Kuopio 20.2.
 • Joensuu 27.2.
 • Mikkeli 6.3.
 • Kouvola 13.3.
 • Pori 20.3.
 • Vaasa 27.3.
 • Helsinki 3.4.
 • Hämeenlinna 10.4.

Syksy:

 • Jyväskylä 4.9.
 • Seinäjoki 11.9.
 • Lappeenranta 18.9.
 • Tampere 25.9.
 • Oulu 2.10.
 • Rovaniemi 9.10.
 • Lahti 16.10.
 • Turku 23.10.

Tervetuloa koulutuksiin. Saat kutsun oman ammattiliittosi kautta!

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö