Siirry sisältöön

Kehitä osaamistasi työeläkekoulussa

Me kaikki opimme uusia asioita koko elämämme ajan. Tästä on hyötyä niin työssä kuin muillakin elämän osa-alueilla. Elinikäisestä oppimisesta on tullut välttämätöntä, sillä yhteiskunta kehittyy huimaa vauhtia esimerkiksi digitalisaation, robotiikan ja koodaamisen kautta. Työn murros muuttaa ammatteja ja osaamistarpeita. Ammatteja häviää, mutta tilalle tulee uusia.

Yhä useampi vaihtaa ammattia työuransa aikana. Osaamisen kehittäminen läpi elämän on tullut yhä tärkeämmäksi, jotta voi menestyä jatkuvassa muutoksessa olevilla työmarkkinoilla. Kehityksessä on pysyttävä mukana, jotta kykenee osallistumaan yhteiskunnan toimintaan.

Ajatus kolmijaksoisesta elämänkaaresta eli opiskelusta, työurasta ja eläköitymisestä on kokenut muutoksen, kun on siirrytty tilanteeseen, missä edellä mainitut statukset vaihtelevat ja limittyvät. Opiskelujen rinnalla tehdään töitä, työn ohella opiskellaan, eläkkeen rinnalla tehdään töitä ja opiskellaan uusia taitoja. Työntekeminen on muuttunut ja erilaiset muutokset työuralla ovat lisääntyneet. Työtä voidaan tehdä sekä palkansaajana että yrittäjänä. Opiskelu, muu osaamisen kehittäminen tai itsensä työllistäminen ovat yhä useamman työikäisen todellisuutta.

Panostamme koulutuksiin

Eläkeala, jos mikä, on elinikäistä oppimista ja uusien asioiden opettelua. Meillä Telassa koko henkilöstöä koulutetaan säännöllisesti. Uudet asiantuntijamme aloittavat esimerkiksi Eläketurvakeskuksen Työeläkeasioiden perusteet perusopinnoilla, jos heillä ei ole aiempaa kokemusta eläkealalta. Meillä on myös useampi asiantuntija suorittanut Eläketurvakeskuksen Asiantuntijana työeläkealalla -valmennuksen. Viimeisimpänä asiantuntijoitamme koulutettiin tulemaan entistä paremmiksi kouluttajiksi.

Meidän tarjoamamme koulutus sidosryhmillemme on maksutonta. Palkansaajajärjestöjen jäsenille ja toimihenkilöille tarjoamme vuosittain alueellisia työeläkekouluja. Työeläkekoulut antavat kaikille hyödyllistä tietoa, jotta pystyy hahmottamaan eläkepolitiikkaa ja eläkejärjestelmän rahoituksen koukeroita.

Työeläkekoulumme kehittävät myös henkilökohtaisia taitoja ja antavat vinkkejä omiin eläkesuunnitelmiin jo hyvissä ajoin työuran aikana. Näin osaa tehdä hyviä valintoja jo ennen, kun eläkeikä on ovella. Kevään työeläkekoulu kiertue on nyt meneillään, mukaan ehtii vielä Helsingin (3.4.) ja Hämeenlinnan (10.4.) koulutuksiin.

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö