Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 1/2019 valmistunut

Työeläkevakuutusten ensimmäinen siirtokierros vuodelta 2019 on päättynyt huhtikuun alussa.

Siirtyneitä TyEL-vakuutuksia oli tammi-maaliskuussa lukumääräisesti 2 314 kappaletta ja siirtyneitä YEL-vakuutuksia puolestaan 3 161 kappaletta. Euromääräisesti alkuvuoden TyEL-siirtoliikkeen kokonaismäärä oli 152 964 tuhatta euroa. Tiedot käyvät ilmi eilen julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 1/2019.

Työeläkevakuutuksen ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että ennen siirtoa vakuutus on ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Siirtoliiketilastot -sivultamme.