Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 3/2020 valmistunut

Työeläkevakuuttajien kolmas siirtokierros kuluvana vuonna on päättynyt lokakuun alussa. Tuore tilasto siirtoliikkeen osuuksista löytyy Siirtoliiketilastot -sivultamme. Tilastoon sisältyvät heinä-, elo- ja syyskuussa siirtyneet työeläkevakuutukset.

Siirtyneiden TyEL-vakuutusten määrä tällä siirtokierroksella oli 2 085 kappaletta ja YEL-vakuutusten määrä 2 515 kappaletta. Euromääräisesti siirtoliikkeen kokonaismäärä oli TyEL-vakuutusten osalta 198 133 000 euroa.

Työeläkevakuutuksen ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että ennen siirtoa vakuutus on ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Siirtoliiketilastot -sivultamme.