Siirry sisältöön

Vakavaraisuustilastot päivitetty syyskuun 2020 lopun tiedoilla

Olemme päivittäneet sivuillamme olevat yksityisalojen työeläkevakuuttajien vakavaraisuustilastot syyskuun lopun tietojen mukaisesti.

Työeläkeyhtiöiden keskimääräinen vakavaraisuusaste eli eläkevarojen suhde vastuuvelkaan oli syyskuun lopussa 124,8. Eläkekassojen ja -säätiöiden vakavaraisuusaste oli puolestaan 137,2. Tiedot käyvät ilmi Finanssivalvonnan tänään julkaisemista Finanssisektorin vakavaraisuustiedoista.

Vakavaraisuusasema eli keskimääräinen vakavaraisuuspääoman suhde sijoitusten riskillisyyden perusteella määräytyvään vakavaraisuusrajaan oli syyskuun lopussa yhtiöillä 1,6 ja säätiöillä ja kassoilla 2,3.

Finanssivalvonta on jo aiemmin kertonut yksityisalojen työeläkevakuuttajien vakavaraisuudesta myös lokakuun lopulta osana tiivistettyä tiedonkeruutaan. Työeläkeyhtiöiden, eläkesäätiöiden ja -kassojen sekä Merimieseläkekassan keskimääräinen vakavaraisuusaste oli tuolloin 125 prosenttia ja vakavaraisuusasema 1,7.

Vakavaraisuussääntely koskee yksityisalojen työeläkevakuuttajia eli työeläkeyhtiöitä, eläkekassoja ja -säätiöitä sekä Merimieseläkekassaa.