Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 1/2021 valmistunut

Työeläkevakuutusten ensimmäinen siirtokierros kuluvalta vuodelta päättyi huhtikuun alussa. Siirtyneitä TyEL-vakuutuksia oli tammi-maaliskuussa lukumääräisesti 2 055 kappaletta ja siirtyneitä YEL-vakuutuksia 2 832 kappaletta.

Euromääräisesti siirtoliikkeen kokonaismäärä kolmelta kuukaudelta oli TyEL-vakuutusten osalta 129 825 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 1/2021.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Siirtoliiketilastot-sivultamme.