Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 3/2021 valmistunut

Työeläkevakuutusten kolmas siirtokierros kuluvalta vuodelta päättyi lokakuun alussa. Siirtyneitä TyEL-vakuutuksia oli heinä-syyskuussa lukumääräisesti 1 887 kappaletta ja siirtyneitä YEL-vakuutuksia 2 311 kappaletta.

Euromääräisesti siirtoliikkeen kokonaismäärä kolmelta kuukaudelta oli TyEL-vakuutusten osalta 201 214 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta siirtoliikkeen tilastostamme 3/2021.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.