Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 1/2022 valmistunut

Työeläkevakuutusten ensimmäinen siirtokierros tältä vuodelta päättyi huhtikuun alussa. TyEL-vakuutuksia siirtyi työeläkeyhtiöstä toiseen alkuvuoden aikana yhteensä 2 180 kappaletta, YEL-vakuutuksia puolestaan 2 929 kappaletta.

Euromääräisesti siirtoliikkeen kokonaismäärä tammi-maaliskuulta oli TyEL-vakuutusten osalta 118 160 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 1/2022.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.