Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 3/2022 valmistunut

Työeläkevakuutusten kolmas siirtokierros kuluvalta vuodelta päättyi lokakuun alussa. Työeläkeyhtiöstä toiseen siirtyneitä TyEL-vakuutuksia oli heinä-syyskuussa lukumääräisesti 2 789 kappaletta. Siirtyneitä YEL-vakuutuksia oli puolestaan 2 438 kappaletta.

Euromääräisesti siirtoliikkeen kokonaismäärä kolmelta kuukaudelta oli TyEL-vakuutusten osalta 206 579 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 3/2022.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.