Siirry sisältöön

Suositus työeläkekuntoutukseen liittyvien kustannusten korvaamisesta päivitetty vuodelle 2023

Kuntoutusasiain työryhmämme on päivittänyt työeläkevakuuttajien yhteisen suosituksen työeläkekuntoutukseen osallistumisesta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta. Päivitetty suositus on julkaistu verkkosivuillamme. Uusi suositus tulee voimaan 1.1.2023, ja sitä sovelletaan voimaantulon jälkeen aiheutuvien kustannusten korvaamiseen.

Suositukseen sisältyy sekä ammatilliseen kuntoutukseen liittyvien kustannusten korvaaminen että työkyvyttömyyseläkeratkaisun tai kuntoutuksen vaatimista selvityksistä aiheutuvien kustannusten korvaaminen. Kuntoutuksesta aiheutuneet kustannukset korvataan suosituksen mukaisesti, ja korvauksien maksaminen on harkinnanvaraista.

Suositukseen liittyvissä kysymyksissä sekä yksittäistapausten soveltamisasioissa kuntoutujan tulee olla yhteydessä omaan työeläkevakuuttajaansa.

Suositus on luettavissa sekä ladattavissa pdf-tiedostona suomeksi ja ruotsiksi oheisella sivullamme: