Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 1/2023 valmistunut

Työeläkevakuutusten ensimmäinen siirtokierros kuluvalta vuodelta päättyi huhtikuun alussa. TyEL-vakuutuksia siirtyi työeläkeyhtiöstä toiseen yhteensä 2 856 kappaletta alkuvuoden aikana. Siirtyneiden YEL-vakuutusten lukumäärä oli 3 254.

Euromääräisesti TyEL-vakuutusten siirtoliikkeen kokonaismäärä tammi-maaliskuulta oli 171 058 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 1/2023.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.