Siirry sisältöön

Yrittäjien eläketurva -tilaisuudet kiertävät ympäri Suomen

Yrittäjän eläkelaki YEL päivittyi kuluvan vuoden alussa. Muutos on herättänyt yrittäjäkentässä paljon keskustelua ja kysymyksiä, osin myös väärinymmärryksiä. Mutta mitä lain päivitys käytännössä tarkoitti yrittäjien kannalta? Ja mitä hyötyä YEL:stä ylipäätään on yrittäjälle? Näitä kysymyksiä käsittelemme yrittäjille suunnatuissa tilaisuuksissamme touko-kesäkuun aikana.

Yrittäjien eläketurva -tilaisuudet järjestetään Oulussa, Seinäjoella, Porissa, Jyväskylässä ja Lahdessa sekä valtakunnallisena webinaarina touko-kesäkuun aikana.

Järjestämme yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa yrittäjien eläketurvaa käsittelevät tilaisuudet yhteensä viidellä paikkakunnalla. Tilaisuuksien alueellisena yhteistyökumppanina ovat Suomen Yrittäjien aluejärjestöt. Kiertue päättyy valtakunnalliseen webinaariin, joka on avoin kaikille yrittäjille ympäri Suomen. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

– Yrittäjän eläkevakuutus YEL on keskeinen osa yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvaa. Lain muutos on herättänyt julkisuudessa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua viime syksyn ja kuluneen talven aikana, toteaa yhteiskuntavaikuttamisen päällikkömme Janne Pelkonen.

Yrittäjän eläkelain tarkistuksen tavoitteena oli parantaa yrittäjien eläke- ja sosiaaliturvaa ja yhdenmukaistaa YEL-työtulon määrittelyä eri eläkeyhtiöissä. Tavoitteita kohti päästään lakimuutoksen ansiosta.

– Yrittäjille suunnatuissa tilaisuuksissamme tuomme nyt konkreettista tietoa yrittäjille lakimuutoksen vaikutuksista yrittäjän arkeen sekä myös käytännön esimerkkejä YEL:n hyödyistä eri elämäntilanteissa, Pelkonen kertoo.

Pelkonen ja Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén antavat ennakkomaistiaisia kiertueesta YouTube-kanavallamme.

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin on nyt auki

Olemme nyt avanneet ilmoittautumisen kiertueen maakunnissa järjestettäviin tilaisuuksiin sekä valtakunnalliseen webinaariin.

Maakunnissa järjestettäviin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua vain paikan päällä. Kiertueen päättävä webinaari sen sijaan toteutetaan verkossa ja on siten kaikkien yrittäjien ulottuvilla paikkakunnasta riippumatta.

– Haluamme tarjota yrittäjille mahdollisuuden kuulla ja keskustella YEL-vakuuttamiseen liittyvistä asioista suoraan alan asiantuntijoiden eli Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

– Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki yrittäjät riippumatta siitä, minkä työeläkevakuuttajan asiakkaita he ovat – tai vaikka heidän yrittäjätoimintansa olisi niin pientä, ettei se edellytä YEL-vakuutusta. Osallistuminen ei edellytä myöskään Suomen Yrittäjien jäsenyyttä, Siltanen jatkaa.

Tilaisuuksien tarkemmat ohjelma- ja ilmoittautumistiedot löytyvät alta sekä Koulutukset ja tapahtumat -sivumme kautta.