Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöt eivät ole ulkoistaneet julkisen vallan käyttöä

Finanssivalvonta julkaisi tänään ulkoistamista koskevan teema-arvion liittyen työeläkeyhtiöiden julkisen vallan käyttöön. Teema-arvion tavoitteena oli selvittää, miten työeläkeyhtiöt noudattavat voimassa olevaa sääntelyä, jonka mukaan yhtiöt eivät saa ulkoistaa julkisen vallan käyttöä.

Työeläkeyhtiöt käyttävät julkista valtaa silloin, kun ne tekevät lakisääteisessä työeläkevakuutustoiminnassa ratkaisuja, jotka vaikuttavat yksittäisen vakuutuksenottajan (työnantaja tai yrittäjä) tai vakuutetun (palkansaaja) asemaan. Näitä ovat esimerkiksi päätökset vakuuttamisvelvollisuudesta, vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyönnin seurauksista ja etuuksista.

Finanssivalvonnan teema-arviossaan saamien tietojen mukaan työeläkeyhtiöt eivät ole ulkoistaneet julkisen vallan käyttöä. Teema-arvioon sisältyi myös toimintojen ulkoistamisen järjestämistä koskevat toimintaperiaatteet ja ulkoistamiseen liittyvä riskienhallinta. Finanssivalvonnan saamien tietojen mukaan kaikilla työeläkeyhtiöillä on olemassa kirjalliset toimintaperiaatteet ja asianmukaiset menettelyt riskienhallintaan.