Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden välisten vakuutussiirtojen tilasto 3/2023 valmistunut

Työeläkevakuutusten kolmas siirtokierros kuluvalta vuodelta päättyi lokakuun alussa. TyEL-vakuutuksia siirtyi työeläkeyhtiöstä toiseen yhteensä 2 636 kappaletta heinä-syyskuun aikana. Siirtyneiden YEL-vakuutusten lukumäärä oli 2 585.

Euromääräisesti TyEL-vakuutusten siirtoliikkeen kokonaismäärä heinä-syyskuulta oli 207 074 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 3/2023.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.