Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden välisten vakuutussiirtojen tilasto vuodelta 2023 valmistunut

Työeläkevakuutusten neljäs eli viimeinen siirtokierros vuodelta 2023 päättyi vuodenvaihteessa. Työeläkeyhtiöiltä saamiemme tietojen pohjalta olemme koonneet koko vuotta koskevan yhtiökohtaisen vakuutussiirtojen tilaston, joka on nyt julkaistu verkkosivuillamme.

Työeläkevakuutuksen ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- ja YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että työeläkevakuutus on ollut vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä ennen siirtoa toiseen yhtiöön. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Siirtoliike vuonna 2023, vuoden 2023 aiempien vuosineljännesten tilastot sekä aikaisempien vuosien siirtoliiketilastot löytyvät kootusti Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme. Lisäksi sivulta löytyvät siirtoliikkeen aikasarjat vuosilta 2002–2023.