Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 1/2024 valmistunut

Kuluvan vuoden ensimmäinen työeläkevakuutusten siirtokierros päättyi huhtikuun alussa. Työeläkeyhtiöstä toiseen siirtyneiden TyEL-vakuutusten lukumäärä oli 2 989 ja YEL-vakuutusten 3 467 kappaletta. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 1/2024.

Työeläkevakuutusten ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että vakuutus on ennen siirtoa ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Muutos tilastoinnissa

Jatkossa siirtoliikkeen volyymia tilastossamme kuvataan perusmaksuprosentin mukaisen TyEL-maksutulon sijaan TyEL-palkkasummalla.

Muutos on tehty siksi, että vuodesta 2023 alkaen on otettu käyttöön yhtiökohtainen hoitokustannusmaksu ja perusmaksuprosentti ei enää sisällä hoitokustannusosaa. Siten aiemmin tilastolla ilmoitettu maksutulo ei enää vastaa siirtyvään vakuutusliikkeeseen liittyvää kokonaismaksutuloa. Vuoden 2024 siirtoliikkeestä alkaen sivuillamme ilmoitetaan maksutulon sijaan siirtyviin vakuutuksiin liittyvät TyEL-palkkasumma ja YEL-työtulo.

Vuoden ensimmäisen siirtoliikkeen TyEL-palkkasumma oli 1 092 733 tuhatta euroa ja YEL-työtulo 84 456 tuhatta euroa.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Työeläkeyhtiöiden välinen siirtoliike -sivultamme.