Siirry sisältöön

Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseen liittyvät ohjeet päivitetty

Olemme päivittäneet työeläkevakuuttajille suunnattua ohjetta rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä. Ohjeen päivityksen taustalla on lainsäädännön muuttuminen.

Ohjeessa on huomioitu erityisesti rahanpesulain osittaisuudistuksen tuomat muutokset sekä uudistetut Finanssivalvonnan määräykset ja ohjeet 2/2023 ohjeet rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä.

Työeläkeala haluaa tällä ohjeella osoittaa noudattavansa parhaita ja yhtenäisiä käytänteitä lakisääteiseen työeläkevakuutukseen liittyvien rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskien tunnistamisessa ja torjumisessa. Tässä suositusluonteisessa ohjeessa on todettu alaa koskevat yleiset asiat, ja kukin työeläkevakuuttaja päättää siitä, miten se ottaa ohjeen omassa toiminnassaan huomioon.

Ohje on luettavissa Alan yhteiset suositukset ja ohjeet -sivullamme.