Siirry sisältöön

Tilinpäätös- ja markkinaosuustiedot vuodelta 2023 julkaistu

Työeläkevakuuttajien tilinpäätöstiedot vuodelta 2023 on julkaistu tänään osana Eläketurvakeskuksen julkaisemaa Työeläke-lehden numeroa 2/2024. Tilinpäätösliite kokoaa yhteen kaikkien työeläkevakuuttajien avainlukuja viime vuodelta: tulot, eläkemenot ja sijoitusjakaumat. Lisäksi liitteeseen on koottu työeläkeyhtiöiden osalta tarkemmat erittelyt muun muassa kokonaisliikekuluista ja niiden jakaumasta.

Liitteessä on myös mukana analyytikkomme Kimmo Koivurinteen laatima yhteenveto sijoitusvarojen jakautumisesta ja tuotoista sekä rahoitusmarkkinoiden tapahtumista vuonna 2023. Koivurinteen artikkeli on luettavissa myös verkkosivuillamme.

Kimmo Koivurinne henkilökuva

Varovaisen optimismin sijoitusvuosi 2023 – Sijoitusvarat 251 miljardia

Tilinpäätösliitteen tekijöinä ja asiantuntijoina ovat Koivurinteen lisäksi toimineet meiltä tilastosuunnittelijamme Maija Schrall sekä Eläketurvakeskuksesta aktuaaripäällikkö Jaakko Aho ja matemaatikko Henna Iire.

Tilinpäätösliite 2023 ja työeläkevakuuttajien avainluvut löytyvät Tilinpäätöstiedot -sivultamme.

Tilinpäätöstiedot löytyvät myös tilastotietokannastamme, jossa tietoja voi tarkastella vuodesta 2007 alkaen. Tilastotietokanta sisältää vastaavat tiedot kuin tilinpäätösliite, eli kaikkien työeläkevakuuttajien keskeiset avainluvut sekä työeläkeyhtiöiden osalta myös laajemmat tilinpäätösluvut.

Miltä näyttävät markkinaosuudet?

Olemme päivittäneet tilinpäätöstietojen pohjalta myös työeläkevakuuttajien markkinaosuustiedot sekä vuodelta 2023 että aikasarjana vuosilta 2010–2023. Päivitetyt tiedot löytyvät Työeläkevakuuttajien markkinaosuudet -sivultamme.

Markkinaosuuksissa on kuvattu vakuutusmaksutulon ja eläkemenon osuuksia eläkevakuuttajatyypeittäin sekä työeläkeyhtiöiden osuuksia TyEL- ja YEL-maksutuloista ja vakuutetuista.