Siirry sisältöön

Työeläkeyhtiöiden vakuutussiirtojen tilasto 3/2019 valmistunut

Työeläkevakuutusten kolmas siirtokierros vuodelta 2019 on päättynyt lokakuun alussa. Siirtyneitä TyEL-vakuutuksia oli heinä-syyskuussa lukumääräisesti 2 924 kappaletta ja siirtyneitä YEL-vakuutuksia puolestaan 3 329 kappaletta.

Euromääräisesti siirtoliikkeen kokonaismäärä kolmelta edelliskuukaudelta oli TyEL-vakuutusten osalta 283 979 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi tänään julkaisemastamme siirtoliikkeen tilastosta 3/2019.

Työeläkevakuutuksen ottajat eli työnantajat ja yrittäjät voivat siirtää TyEL- tai YEL-vakuutuksensa työeläkeyhtiöstä toiseen sillä edellytyksellä, että ennen siirtoa vakuutus on ollut voimassa vähintään vuoden ajan samassa yhtiössä. Siirtoajankohtien määräpäivät ovat neljästi kalenterivuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Tarkempia tietoja siirtoliikkeen osuuksista sekä aikaisemmat tilastot löytyvät Siirtoliiketilastot -sivultamme.