Siirry sisältöön

Vuodenvaihteen vaikutukset työeläkkeiden maksupäivään

Tuleva vuodenvaihde vaikuttaa osalla työeläkkeensaajista työeläkkeen maksupäivään.

Esimerkiksi työeläkeyhtiöt maksavat työeläkkeen aina kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä, joka useimmiten tarkoittaa kuukauden ensimmäistä päivää. Tammikuussa ensimmäinen pankkipäivä on kuitenkin maanantaina 4.1.2021 johtuen uudenvuodenpäivän ajoittumisesta perjantaille. Työeläkelainsäädännön mukaan työeläke voidaan maksaa vain kerran kalenterikuukaudessa.

Myös evankelis-luterilaisen kirkon, Kelan ja Suomen Pankin henkilöstön eläkkeet maksetaan maanantaina 4.1.2021. Sen sijaan valtion eläkkeillä on erilainen maksupäivä, eli ne maksetaan normaalisti kuun 20.päivä.

 Maatalousyrittäjien eläkelaitos puolestaan maksaa työeläkkeet aina kuukauden toisena pankkipäivänä, joka tammikuussa tarkoittaa tiistaita 5.1.2021. Merimieseläkekassa taas maksaa merimieseläkelain mukaisesti eläkkeet aina kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. Myös muilla työeläkevakuuttajilla voi olla erilaisia maksupäiviä, joihin vuodenvaihde ei vaikuta.

Kunta-alan eläkkeet maksuun etuajassa, Keva korjaa virheen

Kunta-alan eläkkeensaajien työeläkkeet maksettiin viime viikolla Kevassa tapahtuneen inhimillisen virheen vuoksi etuajassa. Tammikuun eläkkeiden maksupäivän olisi pitänyt olla 4.1.2021, mutta eläkkeet olivat eläkkeensaajien tileillä jo torstaina 17.12.2020.

Keva selvitti asian ja löysi yhdessä Verohallinnon kanssa ratkaisun virheen korjaamiseksi. Kunta-alan eläkkeensaajien ei tarvitse tehdä itse mitään toimenpiteitä, vaan Keva korjaa asian siten, ettei virheestä aiheudu eläkkeensaajille veroseuraamuksia. Keva tiedottaa omia asiakkaitaan vielä kirjeitse asiasta.