Siirry sisältöön

Alueellisten työeläkekoulujen kiertue palaa maakuntiin – ilmoittaudu mukaan!

Perinteinen alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme tekee tänä vuonna paluun. Suuntaamme jälleen yhdessä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa maakuntakeskuksiin kaikkiaan yhdelletoista paikkakunnalle kevään ja syksyn kuluessa. Luvassa on katsaus työeläkejärjestelmän ja eläke-etuuksien ajankohtaisiin teemoihin sekä asiaa työkyvystä ja työeläkekuntoutuksen teemoista.

– Toteutamme maakuntiin suuntautuvan työeläkekoulukiertueen nyt jo yhdeksättä kertaa. Korona keskeytti edellisen kiertueemme keväällä 2020, joten tänä vuonna vierailemme niillä paikkakunnilla, jotka viimeksi peruuntuivat. Toivomme ammattiliittojen jäsenten löytävän jälleen tiensä tilaisuuksiimme, sanoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Kiertueen teemoina ovat tällä kertaa työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Näistä teemoista paikalla ovat alustamassa työeläkevakuuttajien ja Eläketurvakeskuksen asiantuntijat. Lisäksi illan ohjelmassa on ajankohtaiskatsaus eläketurvan kehittämiseen sekä suomalaisen työeläkejärjestelmän kestävyyteen.

Siltanen toivottaa tilaisuuksiin tervetulleiksi ammattiliittojen luottamushenkilöt, työsuojeluvaltuutetut sekä liittojen toimihenkilöt ja hallinnon jäsenet, mutta yhtälailla tilaisuudet ovat avoinna kaikille liittojen jäsenille.

– Työeläkekouluihin ovat tervetulleita kaikki ammattiliittojen jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita työeläkejärjestelmästä, sen toiminnasta ja oman eläketurvan muodostumisesta.

Keväällä kuusi, syksyllä viisi tilaisuutta

Alueellisten työeläkekoulujen kiertue käynnistyy kevään osalta huhtikuun lopulla ja jatkuu kesäkuun puoliväliin saakka. Paikkakuntina keväällä ovat Lahti, Lappeenranta, Oulu, Kokkola, Kuopio ja Joensuu.

Syksyn kiertue puolestaan käynnistyy syyskuun alussa Tampereelta, ja kiertää Rovaniemen, Turun sekä Seinäjoen kautta Jyväskylään, joka päättää kiertueen lokakuun alussa.

– Ilmoittautuminen kaikille paikkakunnille on jo avoinna, ja ilmoittautuminen päättyy aina viikkoa ennen tilaisuutta. Kannattaa siis jo merkitä kalenteriin omille kotikonnuille osuva tilaisuus, Siltanen vinkkaa.

Tarkemmat tiedot työeläkekoulukiertueen tilaisuuksista sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät Alueelliset työeläkekoulut -sivultamme.

Lisätietoja: