Siirry sisältöön

Tilinpäätös- ja markkinaosuustiedot vuodelta 2021 julkaistu

Työeläkevakuuttajien tilinpäätöstiedot vuodelta 2021 on julkaistu tänään osana Eläketurvakeskuksen julkaisemaa Työeläke-lehden numeroa 2/2022. Tilinpäätösliite kokoaa yhteen kaikkien työeläkevakuuttajien tilinpäätöslukuja vuodelta 2021 niin tulojen, eläkemenojen kuin sijoitusjakaumien osalta. Työeläkeyhtiöiden osalta liitteessä on mukana tarkempi erittely muun muassa kokonaisliikekuluista ja niiden jakaumasta.

Liitteessä on mukana myös analyytikkomme Kimmo Koivurinteen laatima yhteenveto sijoitusvarojen jakautumisesta ja tuotoista sekä rahoitusmarkkinoiden tapahtumista vuonna 2021. Koivurinteen artikkeli on luettavissa myös verkkosivuiltamme.

Kimmo Koivurinne henkilökuva

Ennätyksellinen sijoitusvuosi 2021 – sijoitusvarat 256 miljardia

Tilinpäätösliitteen asiantuntijoina ovat toimineet Koivurinteen lisäksi tilastosuunnittelijamme Maija Schrall sekä Eläketurvakeskuksen aktuaaripäällikkö Jaakko Aho ja matemaatikko Henna Iire.
Tilinpäätösliite 2021 sekä tilinpäätösten avainluvut löytyvät Tilinpäätöstiedot-sivultamme.

Myös työeläkevakuuttajien markkinaosuustiedot päivitetty

Olemme päivittäneet tilinpäätöstietojen pohjalta myös työeläkevakuuttajien markkinaosuustiedot sekä vuodelta 2021 että aikasarjana vuosilta 2005–2021. Päivitetyt tiedot löytyvät sivuiltamme.

Markkinaosuustiedoissa on kuvattu vakuutusmaksutulon ja eläkemenon osuuksia eläkevakuuttajatyypeittäin sekä työeläkeyhtiöiden osuuksia TyEL- ja YEL-maksutuloista ja -vakuutetuista.